Könyvek

Könyvek

Dinoszauruszok nagykönyve - Képes Enciklopédia

Steve Brusatte

Gyere velünk a leghihetetlenebb szafarira: útnak indulunk vissza az időben, a triász, a jura és a kréta időszakokba, hogy megismerkedjünk a leglélegzetelállítóbb élőlényekkel, amelyek valaha a Földön sétáltak. Az első dinoszauruszok több mint 230 millió évvel ezelőtt jelentek meg, és rövid idő alatt zavarba ejtően változatos fajok fejlődtek ki, amelyek elterjedtek az egész világon. Az elkövetkező 160 millió év a dinoszauruszok kora a Földön. Uralkodásuknak egy hirtelen bekövetkező, katasztrofális esemény vetett véget. 20% kedvezmény!Kosárba5 990 Ft4 792 Ft 

1000 dinoszaurusz

https://www.libri.hu/konyv/1000-dinoszaurusz.html

A dinoszauruszok és más óriásgyíkok lenyűgözik az emberiséget - több mint százötvenmillió évig döbbenetes sokszínűségben uralták a Földet, majd váratlanul szinte teljesen kihaltak a földtörténeti középkor végén. A megkövesedett maradványaikat tartalmazó leletek azonban újra napvilágra hozták őket, mi pedig a legmodernebb tudományos módszerek... bővebbenUtolsó ismert ár:5 699 Ft

A dinoszauruszok hihetetlen világa

Akciós! 1 vélemény alapjánIsmeretterjesztő és kifestőkönyv gyerekeknek. Szerző: Tari József Kiadó: Vagabund kiadó Nyelv: magyar ISBN: 9789632901299 Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT Oldalszám: 80 oldal Méret [mm]: 200 x 285 x 5899 Ft 699 Ft
(666 Ft + 5% ÁFA) / db 

A dinoszauruszok csodás világa - Milyen volt az élet 200 millió évvel ezelőtt?

Több millió évvel ezelőtt a dinoszauruszok uralták a Földet. Ebben a kötetben a több száz adat és illusztráció segítségével fedezheti fel az olvasó ezt a csodás világot, a dinók életmódját, táplálkozási szokásait, testméretét, élőhelyét, és sok minden mást is.20% kedvezmény!3 990 Ft3 192 Ft 


Gyerek  és ősállat enciklopédia

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Gyerek_dinoszaurusz_es_osallat_enciklope&pid=22%3A292222

Scolar Kiadó, 2017

Információk

 • 256 oldal
 • Kötés: cérnafűzött, keménytáblás
 • ISBN: 9789632447155

Összefoglaló

"Izgalmas és korszerű ismertető az őskori világról, a dinoszauruszok és más ősállatok több száz egyedülálló illusztrációjával. A lenyűgöző könyv áttekinthetően mutatja be a földi élet kialakulásának és fejlődésének főbb pillanatait, és az ősi állatvilág változását. Jól érthetően magyarázza el, miféle kapcsolat van a mai állatvilág és az ősállatok között.
- Több mint 600 színes illusztráció
- Az őskori állatvilág képekkel tarkított "ki kicsodá"-ja
- Külön fejezetek mutatják be a földi életet a dinoszauruszok korában
- Táblázatok és ábrák segítik a fajok közötti rokonsági fokozatok megértését
- Külön oldalak foglalkoznak a dinoszauruszok viselkedésével, és fény derül kihalásuk okaira is
- Megbízható útmutató, mely otthon és az iskolában is kiválóan használható
A kötet alapjául a Scolar Kalauz - Dinoszauruszok gyerekeknek című kötet szolgált"

3 750 Ft 


Dinoszauruszok - Mit? Miért? Hogyan? 18.

Angela Weinhold

A Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? című gyermekkönyvsorozatának 18. kötete a dinoszauruszok világába kalauzolja az óvodásokat és a kisiskolásokat, akik megtudhatják, hogyan néztek ki a dinoszauruszok, mikor, hol és hogyan éltek, mivel táplálkoztak, hogyan védekeztek. A könyv végén egy kivágható memóriajátékot is találnak. A kötet a már...5% kedvezmény!

3 562 Ft

A bakonyi dinoszauruszok csodálatos világa

KÖNYVAJÁNLÓBabinszki Edit, 2015. 12. 11.

Az elmúlt tizenöt év legnagyobb hazai őslénytani szenzációja volt, hogy Magyarországon is előkerültek dinoszaurusz-csontok.

Tetanurae Theropoda dinoszaurusz, a 85 millió évvel ezelőtti Bakony szárazulatainak legnagyobb ragadozója Illusztráció: Pecsics Tibor
Tetanurae Theropoda dinoszaurusz, a 85 millió évvel ezelőtti Bakony szárazulatainak legnagyobb ragadozója Illusztráció: Pecsics Tibor

Ezek felfedezésének, a mára világhírűvé vált bakonyi lelőhelynek és az onnan előkerült ősállatoknak a történetét is megismerhetjük e kiadványból.

A Magyar Dinoszaurusz Alapítvány gondozásában, a napokban megjelent, szakmailag hitelesen, ugyanakkor szemet gyönyörködtetően illusztrált könyv segítségével könnyedén visszarepülhetünk az időben 85 millió évet: "A Hungarosaurus csordákban járhatott le inni a folyóra. A fatermetű csavarpálmákkal szegélyezett folyópart mentén a csorda csörtetésétől megijedt, kistermetű Dortokidae teknősök csobbanhattak be a sekély vízben sűrűn álló, alacsony, keskenylevelű csavarpálmák közé, míg a rendkívül gyakori, nagytermetű teknős, a Foxemys zavartalanul ropogtathatta tovább a fövenyről összeszedett kagylókat és csigákat. A holtágak mentén a Bakonydraco akár a mai gólyákhoz hasonlóan szedegethette a békákat és egyéb kistermetű gerinceseket, de valószínűleg a nagyobb rovarokat sem vetette meg."

Így őrződik meg a dinócsont Illusztráció: Pecsics Tibor
Így őrződik meg a dinócsont Illusztráció: Pecsics Tibor


Ahhoz, hogy ezt az ősi világot ilyen aprólékosan be tudják mutatni, a kutatók 15 évnyi kemény munkájára volt szükség. Az első apró részlet 2000 tavaszán bukkant napvilágra, amikor Ősi Attilageológushallgató barátjával, Torma Andrással az iharkúti bauxitbánya üledékes rétegeiben megtalálta az első dinoszaurusz-csontokat. Az azóta eltelt 15 évben több tízezer csontot és csonttöredéket ástak ki a Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció tagjai Attila vezetésével.

A föld mélyéről előkerült csontoktól a rekonstrukciókig azonban hosszú út vezet. A könyvet lapozgatva az embernek az az érzése támad, hogy Pecsics Tibor, aki a látványos illusztrációkat készítette, egy időgéppel visszarepült, így tudta ilyen élethűen lerajzolni az egykoron itt élt állatokat. "Sajnos valójában nem láthattam őket - avat be Tibor a kulisszatitkokba -, de ahhoz, hogy lerajzoljam őket, a fejemben kell életre kelteni és megmozgatni az állatokat. Az ilyen jellegű munkák során a tudományos tényekre támaszkodom, így a fantáziámnak ezek szabhatnak határokat."

A Pannoniasaurus, az egykor vízi világ csúcsragadozója, a világ egyetlen ma ismert édesvízi moszaszaurusza Illusztráció: Pecsics Tibor
A Pannoniasaurus, az egykor vízi világ csúcsragadozója, a világ egyetlen ma ismert édesvízi moszaszaurusza Illusztráció: Pecsics Tibor


A rajzok készítése során igyekeztünk figyelembe venni az előkerült csontokon található minden anatómiai tulajdonságot - veszi át a szót Ősi Attila -, melyek révén a lehető legpontosabb rekonstrukciót lehet elkészíteni egy adott állatról. A legtöbb állat esetében persze a csontváz jelentős része nem ismert. Ilyenkor a legközelebbi, teljes, vagy közel teljes rokonfajok leletanyagát és modelljeit használtuk a hazai fajok rekonstrukciójához. A kültakaró és az állatok színe nagy kérdés. Bár már vannak olyan leletek a nagyvilágból, ahol valamilyen formában a színtestek is fosszilizálódtak és lehet következtetni a kültakaró bizonyos részeinek színére, a bakonyi lelőhelyről ilyen leletek azonban még nem ismertek, ezért a rekonstrukciókon látható színek alapvetően a fantázia szüleményei." 

Pillanatkép a Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció életéből Fotó: Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció
Pillanatkép a Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció életéből Fotó: Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció


Pecsics Tibor hosszú évek óta dolgozik együtt a kutatócsoporttal. Rendszeres résztvevője az ásatásoknak is, melyek szintén megelevenednek a könyv lapjain: "Manapság egy nyári ásatás három hétig tart, 22-25 résztvevővel. A kutatócsoport tagjain kívül barátok, egyetemi hallgatók kutatnak a rekkenő hőségben, vagy épp ellenkezőleg, esőben-sárban a csontok után. Évente 800-1500 kisebb-nagyobb csontmaradvány kerül elő, de néha akár részleges csontvázak is!" Ez idő alatt Tibornak két ősállat is a kedvencévé vált: "aHungarosaurus és a Tetanurae Theropoda ragadozó dinoszaurusz. A Hungarosaurus-t azért szeretem igazán, mert küllemében nagyon eltér az összes ma ismert állattól, egészen elképesztően nézhetett ki a páncélzatában. A legtöbb ismeretünk is erről a fajról van, így az iharkúti dinoszauruszok közül róla alkothatunk legpontosabb képet. A ragadozó dinoszaurusz esetében más a helyzet. Itt csak a félelmetes fogak, és talán néhány vázelem az, amit neki tulajdoníthatunk. Ez az állat pont ettől válik számomra titokzatossá és rejtelmessé. Ennek ellenére azért remélem, hogy a jövőben több maradványa is előkerül!"

Az Ajkaceratops, a galléros dinoszauruszok első biztos európai képviselője Illusztráció: Pecsics Tibor
Az Ajkaceratops, a galléros dinoszauruszok első biztos európai képviselője Illusztráció: Pecsics Tibor


A könyvből megismerhetjük a dinoszauruszok, azaz a "rettenetes gyíkok" rokonságát, amelyből kiderül, hogy ezek bizony ma is köztünk élnek, hiszen a madarak az ő leszármazottaik. Megtudhatjuk azt is, mivel töltik az év nagy részét az őslénykutatók, hiszen csak kis időt töltenek terepen, és választ kapunk arra is, milyen különleges körülmények szükségesek ahhoz, hogy a dinó csontok megőrződjenek.

A könyvben nem csak dinoszauruszok szerepelnek, hanem az egykoron itt élt állatvilág többi képviselője is. Az előkerült állatok között azonban több olyan is ismert a bakonyi lelőhelyről, melyek előkerülésére a kutatók nem számítottak: "Az egyik legmeglepőbb felfedezés az Ajkaceratops kozmai első leletei voltak. - meséli Attila - E faj a Ceratopsia (galléros vagy tülkös) dinoszauruszokhoz tartozik, melyeket néhány bizonytalan leletet leszámítva korábban csak Észak-Amerika és Ázsia területéről ismertünk. A hazai maradványok jelentették a csoport első biztos európai előfordulását."


E rendkívül gazdagon és színesen illusztrált könyvet, melynek olvasmányos stílusa egyből magával ragadja az érdeklődőt, bárki örömmel veheti kézbe, kicsik és nagyok egyaránt. Az expedíció tagjainak szavaival élve: "A szerzők mindössze másfél-két évtizeddel ezelőtt gyerekként, tizenévesként még maguk is ehhez a könyvhöz hasonlóakat nézegettek és közben arról álmodoztak, hogy egyszer ők is ennek a szakmának szentelhetik az életüket. Reméljük, hogy ez a könyv ugyanígy inspirálja majd a jövő őslénykutatóit is."

A bakonyi dinoszauruszok csodálatos világa című, limitált példányszámban megjelent könyv a Magyar Dinoszaurusz Alapítvány honlapján rendelhető meg.

500 érdekesség a dinoszauruszokról

https://www.libri.hu/konyv/500-erdekesseg-a-dinoszauruszokrol.html

Tudtad, hogy a Brachiosaurus szíve nagyon erős volt? Vagy hogy a Tyrannosaurus Rex lábnyoma olyan, mint egy gigantikus gyíké? Ilyen és sok más, ehhez hasonló kérdésre kapsz választ ebből a könyvből. Ötszáz érdekesség, számtalan izgalmas tény a dinoszauruszok világából. 

20% kedvezmény!3 990 Ft3 192 Ft 

Dinoszauruszok és őslények - Mini enciklopédia

Steve ParkerAlexandra Kiadó, 2016

Információk

 • 384 oldal
 • Kötés: papír / puha kötés
 • ISBN: 9789633577325

Összefoglaló

Rengeteg tudnivaló a korai életformákról, az őskori halakról, fosszíliákról, a repülő őshüllőkről, a dinoszauruszokról, a tömeges kihalásokról, az első madarakról, a gyapjas mamutokról, az őskori emberekről és még sok minden másról.

Tények és talányok tárháza - Dinoszauruszok

Bill Condon

Azt mondják, a tények néha furcsábbak, mint a kitalált történetek... de meg tudjátok-e különböztetni őket egymástól? Tudtátok, hogy az Archaeopteryx tollakat viselt a szárnyán és a farkán? Hallottatok már arról, hogy Harry Potter tiszteletére is neveztek el dinoszauruszt? Gondoltátok volna, hogy egy múzeum mélyén hosszú évekig egy elfeledett dobozban hevertek dinoszauruszcsontok? Várjunk csak... tényleg így van?
A Tények és talányok tárházában több mint kétszáz különös és érdekes történetet olvashattok a dinoszauruszokról, amelyek próbára tesznek titeket: meg tudjátok-e különböztetni a valóságot a kitalált történetektől. Teszteljétek a családotokat és döbbentsétek meg a barátaitokat több órányi vicces furcsasággal!

20% kedvezmény!1 499 Ft1 199 Ft 

A dinoszauruszok - Felfedezésük - Fajtáik - Kihalásuk

Naumann & Göbel, 2008Bookline értékelés: Pontos érték: 3.0
2 darab szavazat alapján."> (2 értékelés)Írj a termékhez értékelést

Információk

 • 96 oldal
 • Kötés: cérnafűzött
 • ISBN: 4050847019297

Összefoglaló

A könyv a földtörténet szakaszai szerinti tagolásban próbálja áttekinthetővé tenni, hogy milyen körülmények között éltek a dinoszauruszok egészen addig, amíg 65 millió évvel ezelőtt kihaltak. Minden dínót tudományos nevével, méretével, súlyával, táplálkozási szokásaival és elterjedési területeivel mutat be.2 699 Ft 2 294 Ft


A dinoszaurusz

https://konyvudvar.net/a-dinoszaurusz.html

A dinoszaurusz - adatlap
Méretek: SZ: 16cm M: 19cm
Kiadó: Móra
ISBN: 9789631189759
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 38
Borító: keménytáblás 

300 Ft-os megtakarítás!:)Most 17%-kal olcsóbb!Eredeti ár: 1,690 FtKönyvudvar ár: 1,390 Ft

Joachim Oppermann

Dinoszauruszok (Mi micsoda) 

Régikönyvek.hu880 Ft-tólMegnézem700 Ft-tólMolyok eladó könyveiRákeresekKönyvtár

Néhány százmillió évvel ezelőtt lenyűgözően érdekes, mai szemmel elképesztő lények, a dinoszauruszok uralták a Földet. A könyv bemutatja a 60 legfontosabb dinoszaurusz fajt, vagyis az ősi "sárkányok" tündöklését és bukását, a Föld e korszakának izgalmas, lélegzetelállító drámáját.

Eredeti cím: Dinosaurier

Dinoszaurusz rekordok könyve (2018)

2 441 Ft-tól 10 ajánlat

A dinoszaurusz

FEDEZZÜK FEL A DINOSZAURUSZOK CSODÁLATOS VILÁGÁT - ISMERJÜK MEG KIALAKULÁSUKAT, VISELKEDÉSÜKET, ÉLŐHELYÜKET ÉS TITOKZATOS ELTŰNÉSÜK OKÁT!

SZERZŐDr. David NormanDr. Angela MilnerSZERKESZTŐRévy KatalinFORDÍTÓDr. Korsós Zoltán
'Dr. David Norman: A dinoszaurusz' összes példányKiadó: Park Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1994
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím: SzemTanú
Kötetszám: 18
Nyelv: Magyar
Méret: 28 cm x 22 cm
ISBN: 963-530-025-5
Megjegyzés: Nagyon sok színes illusztrációt, fotót tartalmaz. 

dinoszaurusz' címkével ellátott könyvek a rukkolán

https://rukkola.hu/cimkek/65-dinoszaurusz

Mágneses könyv, Dinoszaurusz (Janod, mágneses játék, 3-8 év)

https://fejlesztojatekvilag.hu/magneses-konyv-dinoszaurusz/

A Janod Mágneses könyve ezúttal a dikoszauruszakat vonultatja fel, kiegészítve azokat mABC betűkkel, mellyel akár ki is írhatjuk az addott állat nevét. Ez a mágneses tábla egy kis könyv formába csomagolva csupa-csupa izgalom! Színes, kreativitást fejlesztő ját...

5.490 Ft

DINOSZAURUSZOK

https://ronniszakkonyv.hu/DINOSZAURUSZOK3

Napraforgó Kiadó, 2012

Melyik volt a legnagyobb dinoszaurusz? Melyik a legkisebb? Mikor jelent meg az ember a Földön? Ebben a könyvben ezekre és számtalan más kérdésre is választ kaphatnak a kíváncsi olvasók. Bolygónk kialakulásától az ember megjelenéséig követhetik nyomon a fejlődés különböző szakaszait, részletesen megismerhetik, milyen állat- és növényvilág jellemezte a bolygót a földtörténet egyes szakaszaiban, milyenek voltak és hogyan éltek több millió évvel ezelőtt a Föld lakói. Megtudhatják, hogyan néztek ki az őseink és hogyan sikerült életben maradniuk a kedvezőtlen viszonyok között is. Különleges olvasmány iskolásoknak!

3 990 FtAkció: 3 190 FtKezdete: 2017.06.01 A készlet erejéig!

Dinoszaurusz Könyvtalálatok

https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0geKaCxkhtbFkQAZQhXNyoA;_ylu=X3oDMTByMjB0aG5zBGNvbG8DYmYxBHBvcwMxBHZ0aWQDBHNlYwNzYw--?p=dinoszaurusz+k%C3%B6nyvek&fr=mcafee_uninternational

Nagy sárkányrajzolós könyv

Jim Hansen John Burns

Könyv
General Press kiadó, 2010142 
Puha kötésű A4 méretISBN 9789636432126 Bolti ár: 2 900 FtInternetes ár: 2 610 Ft , Nincs készleten

https://www.magyarmenedek.com/products/5645/Nagy_sarkanyrajzolos_konyv_-_Jim_Hansen_John_Burns.htm

Sárkányok természetrajza

Karl Shuker

Könyv
Athenaeum kiadó kiadó, 2011ISBN 9789639797086 

Sárkánytan - színezőkönyv

Dr. Ernest Drake

https://www.libri.hu/konyv/dr_ernest_drake.sarkanytan-4.html


Sárkánytan - Sárkánytudósok kézikönyve terepmunkához - Sárkánytudósok kézikönyve terepmunkához

Dr. Ernest DrakeEgmont-Hungary Kft., 2008

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&type=22&id=73870#


Sárkányvér - VÉRKÖTELÉK SAGA 1.

Charles T. Nyitrai

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&type=20&id=673900 

Aba Könyvkiadó, 2010

Sárkányok, emberek, vámpírok és vérfarkasok hátborzongatóan izgalmas világába jut, aki a Vérkötelék saga első kötetét kinyitja. A törvény kimondta, hogy a fajok nem háborúzhatnak egymással, nem kezdhetnek népirtásba és nem táplálkozhatnak egymáson. A sárkány nem ejthet emberi prédát, az emberek nem vadászhatnak vadon élő sárkányokra. A vámpírok sem ihatnak embervért, de még a vámpírok tulajdonát képező kisebbségi fajhoz tartozó vérfarkasok sem mészárolhatnak büntetlenül. De ki lesz, aki megbünteti őket, ha mindez mégis megtörténik? A szerző, Charles T. Nyitrai, egy kicsit Christopher Paolini, egy kicsit Darren Shan és egy kicsit Naomi Novik. De leginkább Charles T. Nyitrai.

Sárkányfog

Passuth László

https://www.libri.hu/konyv/passuth_laszlo.sarkanyfog.html?gclid=Cj0KCQjwzunmBRDsARIsAGrt4mvlBAUF1OzY2h9Rkwsn1Ad9MBKhqTbT4Rf6n8CKzZmVmJgCaWVnQ9gaAko1EALw_wcB

De - mondja a makacsabb árnyék - mi lesz, ha estére... ha a holnap éjszakára kerül sor? Mi lesz, ha a férfi hibájából nem áztatja szűz vér a patyolat lepedőt? Ha elmarad a consummatio? Ki vállalja a szégyent, megvetést, gyalázatot? Aki jóllakott, nem tudja, milyen az, ha valakinek sír a gyomra? Aki férfi s hatalmas úr, nemcsak jobbágyok, de jobbágylányok felett is, s ha kedve tartja, megszeplősítheti őket, míg Kálvin zord, de tiszta törvényei szerint tiszteli a hitvesi nyoszolyát, nem is sejtheti, milyen lehet annak sorsa, akinek teste nem igazodik a férfitermészet törvényeihez. Nem tud senki egyetlen asszonyról sem, akivel együtt hált volna a fejedelem, lányról, akit megkívánt, berendelt magához inasával... ...Ha magva szakad a Báthory-ágnak, ha nem lesz nász Fehérváron: Erdély visszaszáll a Szent Koronára. Így szól a pergamen, s mindnyájan tudják, mire gondolt Prágában a császár. Örökös családi tartományt formálni Erdélyországból, egy főherceget helytartóvá tenni, s elszívni az áldott ország sóját, búzáját, borát, aranyát. Még nem hallatszik kakasszó, még kísérthetsz, Farkas. Síri lehelettel mondod: ha magtalan marad Zsigmond, s visszaszáll Transsylvania a koronára - mi örömed ebből neked, Bocskai István?... ... Látod-e, István, suttogják, te mondtad ki vesztésünket, mert te vagy Erdélyben az igazibb fejedelem. Nem Zsigmond. Mire vársz? Ha egyszer visszatért Erdély a Regnum ölébe, sem kereszt, sem kakas nem énekli onnét ki még egyszer.

Graham Edwards

Sárkányvarázs ​I-II. (Egyedülálló sárkánylegenda 1.)

https://moly.hu/konyvek/graham-edwards-sarkanyvarazs-i-ii